“Inzicht is de eerste stap op weg naar een oplossing” Dat is waar wij geldgevers ondersteunen. We maken niet alleen inzichtelijk wat de reden is van de achterstand maar ook of de hulp die geldgevers bieden, bijvoorbeeld een job- of budgetcoach, ook daadwerkelijk tot een oplossing leidt. Zo kunnen geldgevers effectief hun klanten helpen.

112.000 Nederlandse huishoudens hebben iedere maand problemen om de rente en aflossing op hun hypotheek te betalen en dat heeft veel impact op het dagelijkse leven en welzijn van mensen. De AFM vindt dat de geldschieters te weinig doen voor deze klanten.

Aanbieders van hypotheken moeten hun klanten beter helpen als ze in de problemen komen met betalen, ook als ze een restschuldrisico hebben doordat de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning. De Autoriteit Financiële Markten vindt dat geldschieters moeten zorgen dat het groeiende aantal huishoudens met financiële problemen veel beter zicht krijgen op hun eigen problemen.

“Deze problemen hebben veel impact op het dagelijkse leven en welzijn van mensen”, zegt de AFM. De AFM eist van de hypotheekaanbieders dat mensen die in financiële problemen zitten meer grip krijgen op hun situatie. De dienstverlening moet worden verbeterd, de AFM eist maatregelen van de hypotheekaanbieders. “Inzicht is de eerste stap op weg naar een oplossing.”

Inzicht nodig
De AFM onderzocht de afgelopen tijd 72 klantdossiers van klanten met een betalingsachterstand van langer dan drie maanden. Uit de onderzochte dossiers blijkt dat hypotheekaanbieders in veel gevallen onvoldoende of pas laat inzicht hebben in de oorzaak van een betalingsachterstand en de financiële situatie van de klant.

Zonder dit inzicht is het moeilijk de juiste diagnose te stellen en de klant een passende oplossing aan te bieden. Aanbieders zijn primair gericht op het incasseren van de betalingsachterstand en minder op het zoeken naar een duurzame oplossing. Voor klanten zorgt een beter inzicht ook voor meer grip op de financiële situatie.

‘Boos op hypotheekverstrekkers’
De belangenorganisatie van huiseigenaren, de Vereniging Eigen Huis, is boos dat hypotheekverstrekkers “hun meest kwetsbare groep klanten na vijf crisisjaren nog steeds geen adequate hulp bieden bij betalingsproblemen. ” De vereniging roept de AFM en de politiek op om verbeteringen af te dwingen en niet meer aan de sector zelf over te laten: “Na vijf jaar praten blijken hypotheekaanbieders niet in staat om op eigen kracht de dienstverlening voor hun meest kwetsbare klanten op orde te krijgen.”

Bron: RTL Z